Οσες διαφωνίες αν εκφράζει κάποιος με την πολιτική της κυβέρνησης, πάντοτε θα υπάρχει μια σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού του: «Κι αν τώρα στα πράγματα ήταν οι άλλοι; Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κληθεί να αντιμετωπίσει πανδημία, τουρκικές προκλήσεις και επιθετικότητα, το κύμα της ακρίβειας και την παγκόσμια αστάθεια που προκαλεί ο ρωσοουκρανικός πόλεμος»;

Αυτή η σκέψη, που ακολουθείται από ένα αίσθημα ανακούφισης που η ΝΔ έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, είναι αρκετή για να δείξει το μέγεθος των επιτευγμάτων της κυβέρνησής μας, η οποία οδηγεί την πατρίδα σε ασφαλή ύδατα τον καιρό της παγκόσμιας θύελλας.

Η Ελλάδα τα καταφέρνει. Πριν από λίγες ημέρες η οικονομία μας βγήκε από την αυξημένη επιτήρηση και, ανεξάρτητοι πλέον από τον βραχνά του ασφυκτικού ελέγχου, αντιμετωπίζουμε τα τοπικά και τα διεθνή ζητήματα με υπευθυνότητα και αισιοδοξία, τασσόμενοι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Το κύρος της χώρας έχει αποκατασταθεί. Οι μεγάλες δυνάμεις ακούν τις ελληνικές θέσεις με μεγάλη προσοχή.

Αντιμετωπίζουμε τις τουρκικές προκλήσεις και αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας με ενίσχυση των διεθνών σχέσεων της χώρας αλλά και κυρίως με την ένταξη στο εθνικό οπλοστάσιο αμυντικών συστημάτων τεχνολογίας αιχμής, όπως τα μαχητικά αεροσκάφη Ραφάλ και οι φρεγάτες Μπελαρά.

Πολεμάμε τη μάστιγα της ανεργίας επιτυγχάνοντας μεγάλες νίκες σε αυτόν τον πόλεμο. Σήμερα βρίσκεται στο 12,7% και βαίνει μειούμενη ενώ στηρίζουμε έμπρακτα τους εργαζόμενους με αύξηση του κατώτατου μισθού και με μια σειρά από μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Συγχρονίζουμε το κράτος με ό,τι ισχύει στην ανεπτυγμένη Ευρώπη – και η ψηφιοποίηση τόσο πολλών υπηρεσιών και διαδικασιών αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα των προθέσεων αλλά και απόδειξη της αποτελεσματικότητάς μας.

Συγχρονισμό με ό,τι ισχύει στην ανεπτυγμένη Ευρώπη κάνουμε με το έργο μας στο υπουργείο Υγείας. Σε συνδυασμό με τα παραπάνω πρέπει να αναφερθεί ότι η δημιουργία ειδικού χαρτοφυλακίου για την ψυχική υγεία έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οσα έχουν προκύψει με την πανδημία της covid-19 καθώς και τα ψυχικά νοσήματα και προβλήματα που έχουν οξυνθεί σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω του αυξημένου στρες, που οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα τα οποία ελήφθησαν για τον περιορισμό της πανδημίας, δείχνουν πόσο εμπνευσμένη ήταν αυτή η κίνηση του πρωθυπουργού, με τη βοήθεια του οποίου και την έγκριση της Βουλής καταφέραμε μέσα στο 2021 να αυξήσουμε για το 2021 τις προβλεπόμενες δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού για τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης κατά 62%!

Και όλα αυτά είναι η αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε μαζί με τον λαό για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας μας!

https://tomanifesto.gr/akmi-kai-ethniki-anataxi-en-meso-pollaplon-kriseon/?fbclid=IwAR3yJzz3l4pAeLRc-NYbj09BvaF3rlip8j5P501FQ0sIze0A7NaB6R_g6Cw