Η κρίση και τα επώδυνα μέτρα που αναγκάστηκε να εφαρμόσει η κυβέρνηση,  έχουν εντείνει το φαινόμενο του ευρωσκεπτικισμού στη χώρα μας. Ένα κομμάτι του ελληνικού λαού έχει δαιμονοποιήσει την Ευρώπη θεωρώντας την υπεύθυνη για τις θυσίες και τις αλλαγές που αυτές έχουν επιφέρει στην καθημερινότητά του.

Πρέπει όμως όλοι να καταλάβουμε πως δεν είναι η Ευρώπη το πρόβλημα, η Ευρώπη είναι η λύση. Κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου για τη χώρα μας, η μοναδική βοήθεια που λάβαμε προερχόταν από την Ευρώπη. Η “κακή’’ Ευρώπη, τροφοδότησε την  ελληνική οικονομία με 50δις ευρώ και συνεχίζει να την τροφοδοτεί και να την υποστηρίζει, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών στην Ελλάδα, που ως αποτέλεσμα έχει τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού.

Σκοπός όλων μας, είναι η σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο, κι η Ευρώπη μας έχει αποδείξει πως μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά σ΄αυτήν την προσπάθεια. Η Ευρωπαϊκή αρωγή είναι ο τρόπος ξανασταθούμε στα πόδια μας και να διεκδικήσουμε μεγαλύτερο κομμάτι των προνομίων που προσφέρει η θέση μας εντός της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Είναι καιρός να ισχυροποιήσουμε την παρουσία μας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, επιλέγοντας τα σωστά πρόσωπα και τις υπεύθυνες πολιτικές.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, του οποίου μέλος είναι η Νέα Δημοκρατία, έχει επιδείξει έργο στο κομμάτι της ισχυροποίησης της ενότητας της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, κι αυτό είναι που μας  χρειάζεται τώρα: περισσότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, περισσότερη Ευρώπη.

Ας δείξουμε εμπιστοσύνη στην Ευρώπη, και με την ψήφο μας στις 25 Μαΐου, ας  συνεχίσουμε να προχωράμε με σταθερά βήματα μπροστά.

Πηγή: Electionsnet.org