Η ανεργία εδώ χτυπάει κόκκινο και ο Τσίπρας δίνει επενδύσεις στους γείτονες

Της
Ζωής Ράπτη*

Η ανεργία διαλύει τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της Ελλάδας και ο Αλέξης Τσίπρας κάνει ό,τι μπορεί για να γίνουν ελληνικές επενδύσεις στα Σκόπια! Δυστυχώς, το παραπάνω δεν είναι απόσπασμα από σενάριο έργου για το θέατρο του παραλόγου, αλλά οδυνηρή πραγματικότητα. 

Πριν από λίγες μέρες δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία το -ανεπιθύμητο για όλες τις χώρες της Ε.Ε.- «πρωτάθλημα» στην ανεργία (για τον Νοέμβριο του 2018) κατέκτησε η χώρα μας (με ποσοστό 18,5%). Η δε ανεργία των νέων κατέγραψε το θηριώδες ποσοστό 39,1%! 

Την ίδια στιγμή ο κ. Τσίπρας πήγε στη γειτονική χώρα, όπου, αφενός, μάσησε τα λόγια του για την καπηλεία της λέξεως «Μακεδονία» και στα εμπορικά σήματα από τους επιχειρηματίες των Σκοπίων και, αφετέρου, υποσχέθηκε πρωτοβουλίες ώστε να ενθαρρύνει «αμοιβαίες επενδύσεις και την υπέρβαση θεσμικών και γραφειοκρατικών εμποδίων στη μετακίνηση ανθρώπων και εμπορικών αγαθών».

Οποιοσδήποτε έχει σώας τας φρένας και στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα, την αγορά και τα μεγέθη των χωρών και των οικονομιών τους φυσικά και δεν πρόκειται να περιμένει ή έστω να ελπίζει ότι θα έρθει στην Ελλάδα… βροχή επενδύσεων από τα Σκόπια. Το αντίθετο πρόκειται να κάνει ο κ. Τσίπρας: να διευκολύνει την εξαγωγή ελληνικού χρήματος και θέσεων εργασίας -αυτών των ολίγων που έχουν απομείνει- στο γειτονικό κράτος.

Η πατρίδα μας δεν υπάρχει για να κάνει τις «εξυπηρετήσεις» σε τρίτες χώρες, όπως βλέπουμε να συμβαίνει με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το ελληνικό κράτος οφείλει άμεσα να συμμαζέψει το χάος που έχει προκληθεί από τους -τριτοκοσμικού τύπου- πειραματισμούς που έγιναν την τελευταία τετραετία από τους μαθητευόμενους μάγους της «δημιουργικής ασάφειας», της υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης και της εφαρμογής «λύσεων» τύπου Βενεζουέλας και Αργεντινής.

Οι Ελληνες, όπως απέδειξε η έρευνα του YouGov για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων (European Council on Foreign Relations – ECFR), θέλουν να σταματήσει το brain drain, ο ξενιτεμός των νέων μας για το μεροκάματο. Για να γίνει αυτό πρέπει να σχεδιαστεί μια οικονομία ανταγωνιστική, χωρίς γραφειοκρατία, με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές και το κράτος να διευκολύνει το άνοιγμα επιχειρήσεων.

Ο κ. Τσίπρας, αντί να διευκολύνει το άνοιγμα νέων επιχειρήσεων, νομιμοποίησε την επαιτεία (με το άρθρο 23 του νόμου 4571/2018, που κατάργησε την ισχύ του άρθρου 407 για την επαιτεία), διευκολύνοντας αυτούς που εκμεταλλεύονται ανθρώπους ωθώντας τους στη ζητιανιά και προωθεί τώρα τη διοχέτευση ελληνικών πόρων στα Σκόπια! 
Με τέτοιου είδους κυβέρνηση ένα είναι βέβαιο: Το brain drain θα συνεχιστεί και η οικονομία μας θα περάσει ακόμα πιο δύσκολες εποχές.
 
*Υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, δικηγόρος, LLm

https://www.dimokratianews.gr/content/98329/doro-sta-skopia