Ο Φίλης λειτούργησε σαν διαφημιστής της προπαγάνδας των Τιράνων

 

 

 

 

 

 

        Άρθρο μου στην Εφημερίδα Δημοκρατία “Οι αξιώσεις των Σκοπιανών και ο Τσίπρας ως «ευκαιρία»”

 

Από τη
Ζωή Ράπτη*

Τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα κινδυνεύουν πρωτίστως από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και δευτερευόντως από άλλους παράγοντες, τρίτες χώρες και λοιπούς «φίλους» και αντιπάλους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανωτέρω είναι οι απόψεις που διατυπώνουν τα σημαίνοντα στελέχη, υπουργοί και βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα. 

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, αναφερόμενος σε συνέντευξή του στη δολοφονία του ήρωα Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία, είπε: «Δεν μπορεί ένα πρόσωπο να πηγαίνει με καλάσνικοφ σε μια ξένη χώρα, να υψώνει την ελληνική σημαία και να πυροβολεί. Είναι η Νότιος Αλβανία, το ξαναλέω και προσέχω τα λόγια μου, όχι η Βόρεια Hπειρος, είναι η Νότιος Αλβανία. Είναι αλβανικά τα εδάφη στην αλβανική κυριαρχία και εκεί ζούσε και ζει, δυστυχώς σε μικρότερο βαθμό γιατί έχουν φύγει άνθρωποι, έχουν έρθει στην Ελλάδα οι περισσότεροι, η ελληνική μειονότητα. Φαντάζεστε να έρθει ένας Τούρκος στη Θράκη με ένα καλάσνικοφ, να υψώσει την τουρκική σημαία και να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών; Τι θα λέγατε εσείς;»

Ουσιαστικά, με όσα είπε ο κ. Φίλης όχι μόνο υιοθέτησε άκριτα την εκδοχή της αλβανικής αστυνομίας (η οποία αποφεύγει να δημοσιοποιήσει βίντεο από την επίμαχη επιχείρησή της) και του αλβανικού κράτους (που δεν επέτρεψε την παρουσία Ελλήνων εμπειρογνωμόνων στη νεκροτομή του Κατσίφα και δεν παρέδιδε το σώμα του στους οικείους του για να το θάψουν), αλλά εξισώνει τη διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου με τη μουσουλμανική της Θράκης, την οποία τουρκοποιεί!

Η Aγκυρα αλλά και τα Τίρανα δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο διαφημιστή της προπαγάνδας τους από τον κ. Φίλη. Το πρόβλημα για τον αποπεμφθέντα υπουργό δεν είναι ότι δεν γνωρίζει πως οι Ελληνες της Βορείου Ηπείρου έχουν αναγνωριστεί διεθνώς ως εθνική μειονότητα. Το πρόβλημά του είναι ότι οι πολιτικές ιδεοληψίες του του απαγορεύουν να το παραδεχθεί.

Η απόσταση που κρατούν τα στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. από όσα πιστεύει, αγαπά και υπερασπίζεται ο ελληνικός λαός είναι αγεφύρωτη και οι βλάβες που προκαλούν στην Ελλάδα με τις πολιτικές που εφαρμόζουν είναι μεγάλες και σοβαρές.

* Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος στη Νέα Δημοκρατία, δικηγόρος, LL.m

https://www.dimokratianews.gr/content/92498/ethnikes-aprepeies