Ο τελευταίος Προϋπολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ και η εξόντωση της μεσαίας τάξης

”Εθνικές απρέπειες”.Άρθρο μου στην εφημερίδα Δημοκρατία.

Από τη
Ζωή Ράπτη*

Η κατάθεση σχεδίου Προϋπολογισμού από την κυβέρνηση είναι μια επιπλέον πράξη στην τραγικωμωδία που ζουν οι πολίτες εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. Η ομάδα που περιβάλλει τον κ. Τσίπρα προέβη σε μια σειρά κωμικών χειρισμών και τα αποτελέσματα στην οικονομία μας ήταν τραγικά.

Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. επιβλήθηκαν 29 νέοι φόροι και τα περιοριστικά μέτρα της λιτότητας έφτασαν τα 9,5 δισ. ευρώ. Μαζί με την ουσιαστική δήμευση των περιουσιών των πολιτών μέσω της υπερφορολόγησης, ο κ. Τσίπρας, που πανηγυρίζει επειδή «βγήκαμε από τα Μνημόνια», δέσμευσε την περιουσία του Δημοσίου για έναν αιώνα, έχει συμφωνήσει εξωφρενικά πλεονάσματα με τους πιστωτές, έχει επιβαρύνει την κατάσταση στο Δημόσιο με ένα όργιο κομματικών προσλήψεων, έχει προβεί σε μια άτυπη στάση πληρωμών των οφειλών του κράτους σε ιδιώτες και έχει «παγώσει» κάθε επενδυτική δραστηριότητα.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά και η ανακοίνωση του τομεάρχη Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Σταϊκούρα, «το σχέδιο Προϋπολογισμού συνιστά το κύκνειο άσμα της σημερινής διακυβέρνησης. Σφραγίζει το τέλος ενός τετραετούς κύκλου της ελληνικής οικονομικής ιστορίας που τον χαρακτηρίζουν η αυταπάτη, η ανευθυνότητα, ο τυχοδιωκτισμός, η αναποτελεσματικότητα και οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. Ενός κύκλου που κόστισε πανάκριβα στη χώρα και στους πολίτες της, ειδικά στα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα. Ευτυχώς, αυτός ο κύκλος κλείνει. Και οι Ελληνες πολίτες, με την απόφασή τους στις προσεχείς εκλογές, θα ανοίξουν έναν νέο κύκλο ευθύνης, ρεαλισμού, σοβαρότητας και αποτελεσματικότητας. Και αυτόν τον κύκλο θα τον πορευθούν με τη Νέα Δημοκρατία».

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. δεν έχει σταματήσει ούτε ημέρα να λέει ότι η οικονομική πολιτική της έχει «ταξικό πρόσημο». Φορολογεί άγρια αυτούς που θεωρεί πλουσίους, τη μεσαία τάξη, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και της κοινωνίας μας, ώστε να πραγματοποιεί πειράματα που η ίδια η Ιστορία έχει αποδείξει ότι από χέρι είναι αποτυχημένα.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ταχθεί με έμφαση υπέρ της μείωσης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών για τη δημιουργία θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης. Η πατρίδα μας, ο λαός και η οικονομία της χώρας χρειάζονται λύσεις συνετές και κοστολογημένες για την προσέλκυση επενδύσεων, τη βελτίωση των εσόδων του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων και, ένθεν, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

https://www.dimokratianews.gr/content/93491/kykneio-asma