Της Ζωής Ράπτη, Δικηγόρου , LL.m*

Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ακούσει ακόμα και αυτό: «Το μέτρο αφορά μια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων που είναι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών, άρα, η όποια, ας το πούμε έτσι, περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου».

Με αυτό τον ανατριχιαστικά ωμό τρόπο αποπειράθηκε ο κ. Τσίπρας να απαντήσει στο ερώτημα, στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, αν θα περικοπούν ή όχι οι συντάξεις. Δηλαδή, οι σημερινοί εβδομηντάρηδες θα πεθάνουν σύντομα και αν δεν τους κοπεί τμήμα της σύνταξης, θα τους την κόψει ολόκληρη ο θάνατος. Στην ελληνική πολιτική ιστορία δεν πρέπει να έχει υπάρξει κυνικότερη, κοινωνικά πιο ανάλγητη και προσβλητικότερη δήλωση πρωθυπουργού για την τρίτη ηλικία και τους απόμαχους της εργασίας.

Ο κ. Τσίπρας και στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ αλλά και στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς προσωποποίησε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα: είναι το έλλειμμα σχεδίου, η ιδεολογική σύγχυση, η σκόπιμη παραπληροφόρηση, η ακατάσχετη ψευδολογία, ο παλαιάς κοπής πολιτικαντισμός και η βούληση για πειράματα στου «κασίδη το κεφάλι».

Οι μόνες στιγμές που θα μπορούσαν να προσφέρουν ίχνη ελπίδας στους πολίτες είναι τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του όπου παρέθεσε μερικά «κακοχωνεμένα» και ατάκτως ερριμένα σπαράγματα από προτάσεις της ΝΔ και στρατηγικές ανάπτυξης της χώρας που έχει προ πολλού εξαγγείλει ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρόκληση μιας επενδυτικής έκρηξης, η μείωση των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ, η δημιουργία κατάλληλου κλίματος για τη δημιουργία start ups και όλα τα σχετικά είναι μια σειρά από συγκεκριμένες και καλά σχεδιασμένες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, τις οποίες προσπάθησε εν μέρει να οικειοποιηθεί ο κ. Τσίπρας σαν μαθητής που δεν έχει διαβάσει λέξη για το διαγώνισμα και αντιγράφει στην τύχη λέξεις από το τετράδιο του διπλανού του.

Και το επιστέγασμα της αποκαρδιωτικής εμφάνισης του εν αποδρομή ευρισκομένου πρωθυπουργού ήταν το όργιο βίας των δυνάμεων ασφαλείας σε βάρος των διαδηλωτών στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, το οποίο ήταν καθαρά μια απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και το υπουργικό συμβούλιο γράφουν και υπογράφουν μερικές από τις μελανότερες σελίδες της ελληνικής ιστορίες.

Η Ζωή Ράπτη είναι Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας- Κόμματος στη Νέα Δημοκρατία

https://neodimokratis.gr/kivernisi-parakmis-kai-katastolis/