Της Ζωής Ράπτη 
 

Η Νέα Δημοκρατία προτιμήθηκε από τους εκλογείς για τον σωστότερο λόγο στον κόσμο: για να παράγει νομοθετικό έργο και να προωθεί πολιτικές που θα βοηθήσουν την κοινωνία να ζήσει καλύτερα και τους Έλληνες να νιώσουν ασφαλείς στον τόπο τους και σίγουροι ότι η εκτελεστική εξουσία βρίσκεται δίπλα τους και όχι απέναντί τους.

Τον τόνο των κυβερνητικών προτεραιοτήτων έδωσε στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είπε: «Ζητήσαμε ισχυρή εντολή, οι πολίτες μάς της έδωσαν απλόχερα. Τώρα ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις Ελληνίδες και Έλληνες κάτω από ένα όραμα ευημερίας και προκοπής. Η δουλειά έχει ξεκινήσει. Μέσα σε λίγες ημέρες δρομολογούμε δράσεις που άλλοι χρειάστηκαν μήνες και μήνες για να υλοποιήσουν». 

Ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που στοχεύουν στην ανακούφιση της μεσαίας τάξης από τη λαίλαπα της υπερφορολόγησης την οποία επέβαλαν οι μαθητευόμενοι και ιδεοληπτικοί «μάγοι» του ΣΥΡΙΖΑ είναι το φορολογικό, οι διατάξεις του οποίου θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2020. 

Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι κάποιες από τις ρυθμίσεις που θεωρούνται καίριες στη νέα φορολογική πολιτική της ΝΔ, όπως για παράδειγμα οι αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων, θα έχουν άμεση εφαρμογή και ευνοϊκότερους όρους από την υπάρχουσα ρύθμιση. Πυρήνας του νέου φορολογικού θα είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις αλλά και η μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Η ΝΔ δεν ανέλαβε τα ηνία της κυβέρνησης για να κομπορρημονεί, να αδρανεί και να βρίσκει μία σειρά από προφάσεις για να προβάλλει κωλύματα στις επενδύσεις. Άμεσος στόχος της είναι το ξεμπλοκάρισμα της επένδυσης στο Ελληνικό, η διάσωση της ΔΕΗ αλλά και η δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου, που θα προσφέρει στους επενδυτές το κλίμα της σιγουριάς και της σταθερότητας που απαιτείται για να ανοίξουν σοβαρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, που θα προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. 

Η οικονομία, όμως, δίχως ασφάλεια δεν νοείται. Γι’ αυτό στα πρώτα νομοσχέδια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα περιλάβει μια σειρά από μέτρα, τα οποία θεωρούνται προϋποθέσεις για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Στα πρώτα νομοσχέδια περιλαμβάνεται η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου αλλά και οι αλλαγές στον αναθεωρημένο Ποινικό Κώδικα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έριχνε στα μαλακά στυγνούς εγκληματίες και έδινε άδειες σε τρομοκράτες.
Η καθημερινότητα των πολιτών θα βελτιωθεί σημαντικά και με τη διευκόλυνση της διοίκησης των δήμων –κάτι που δυσκόλεψε πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ με την εφαρμογή της απλής αναλογικής. 

Φυσικά, στα παραπάνω αξίζει να προστεθεί η ταχεία έναρξη της δημιουργίας μιας νέας δομής, πλήρως ψηφιοποιημένης των κρατικών υπηρεσιών και των οργανισμών. Οι πολίτες δεν πρέπει να υποχρεώνονται να γίνονται αγγελιαφόροι των υπηρεσιών μεταφέροντας έγγραφα και βεβαιώσεις από το ένα γκισέ στο άλλο.

Αυτές είναι οι προτεραιότητες των πρώτων νομοσχεδίων που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ώρα να μιλήσουμε με έργα. Και θέλουμε και μπορούμε.

* Η Ζωή Ράπτη είναι βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ

https://www.liberal.gr/apopsi/kubernitiko-ergo-uper-ton-politon/259276