Γράφει η Zωή Ράπτη υφυπουργός Υγείας βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών.

Τα τραγικά συμβάντα των τελευταίων ημερών, με προεξέχοντα τον αδόκητο χαμό ενός 11χρονου μαθητή σε σχολείο των Σερρών, μετά την έκρηξη σε καυστήρα του σχολικού συγκροτήματος, κατά την διάρκεια εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης και τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από σφαίρα αστυνομικού κατά την καταδίωξη του μετά την διαφυγή του νεαρού από βενζινάδικο όπου δεν πλήρωσε έχουν προκαλέσει βαθιά θλίψη και οργή στο Πανελλήνιο..

Σε κάθε περίπτωση, όπως ισχύει και για την Κιβωτό του Κόσμου, όπου και εκεί, μετά την έξωση του Πατρός Αντωνίου και της Πρεσβυτέρας από την Δομή στον Κολωνό, την συνεχιζόμενη προκαταρτική εξέταση των μαρτύρων και το άνοιγμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών του ζευγαριού, για να διερευνηθεί η διαδρομή του χρήματος, οι εξελίξεις αναδεικνύουν την ανάγκη να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Ταυτόχρονα τα τεκταινόμενα στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία πως οι δίκες δεν διεξάγονται στα κοινωνικά δίκτυα και τα «τηλεπαράθυρα» και πως κανείς δεν πρέπει να αυτοαναγορεύεται σε Εισαγγελέα, ακόμα και όταν ο θυμός ξεχειλίζει.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ της Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο πρόσφατης επίσκεψής του στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας «δεν είναι δουλειά μας, ούτε δική μας, ούτε δική σας, να προκαταλάβουμε την έρευνα η οποία διεξάγεται από τις Αρχές. Από την Αστυνομία και από τη Δικαιοσύνη».

Ο σεβασμός και η με κάθε μέσο και τρόπο βοήθεια προς τις Αρχές και τις κρατικές υπηρεσίες ώστε να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους πρέπει να αποτελεί βασικό άξονα στην διαλεύκανση κάθε υπόθεσης και δεν πρέπει να αφήνουμε το συναίσθημα να μας παρασύρει σε λανθασμένες εκτιμήσεις.

Η κυβέρνηση, από τη δική της πλευρά πράττει αυτό που πρέπει. Σε ό,τι αφορά τον αδόκητο θάνατο του μαθητή στις Σέρρες μέσα στην αυλή του σχολείου του, ο Πρωθυπουργός προέτρεψε την αρμόδια Περιφέρεια να διερευνήσει χωρίς καμία χρονοτριβή το τραγικό συμβάν και να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες στους υπεύθυνους.

Και στο ζήτημα του σοβαρού τραυματισμού του 16χρονου, η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου υπογραμμίζει ότι: «Το τραγικό συμβάν διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούν όλοι αυτό».

Επίσης, η Κυβέρνηση άλλαξε δίχως χρονοτριβή το Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού» με προσωπικότητες που έχουν πολύ υψηλό κύρος και αναγνωρισμένη προσφορά στα ζητήματα της παιδικής προστασίας και συνεχίζει να ενισχύει την κοινωνία των πολιτών, που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της παροχής βοήθειας σε ομάδες ανθρώπων που την χρειάζονται.

Όμως, πρέπει να σχολιαστεί και μια επικίνδυνη τροπή που έχει λάβει αυτό το ζήτημα: Έχει σπείρει τα ζιζάνια της δυσπιστίας και του μηδενισμού σε αρκετούς συμπολίτες μας. Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που θέλησαν να συνεισφέρουν είτε υλικά είτε ηθικά και με εθελοντική εργασία διάφορα σωματεία, όλα αυτά τα χρόνια, ακριβώς επειδή είχαν εμπνευστεί από το παράδειγμα της «Κιβωτού του Κόσμου» – και τώρα, έπειτα από τις πρόσφατες αποκαλύψεις έχουν αποθαρρυνθεί ή εντελώς αποκαρδιωθεί.

Στα προβλήματα και τις ρωγμές μιας δομής ή ενός συστήματος δεν είναι απάντηση η αποχή, η αδιαφορία, η σιωπή. Με τη συμμετοχή μας γίνονται καλύτερα τα πράγματα, με την δράση μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Αν απέχουμε, αν σιωπούμε, αν απομακρυνόμαστε από τα προβλήματα αυτά γιγαντώνονται.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι τα τραγικά συμβάντα, που καταγράφηκαν στην πατρίδα μας τις τελευταίες ημέρες δεν πρέπει να γίνουν αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης, που μόνο τοξική μπορεί να γίνει για την κοινωνία.

https://amarysia.gr/arthra-sxolia-main/%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%86%ce%ae%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b7-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7-%ce%b4