Της Ζωής Ράπτη, Δικηγόρου , LL.m*

«Χρησιμοποιημένες σύριγγες και άλλα βοηθήματα είναι διάσπαρτα στα μονοπάτια του Πανεπιστημίου, ενώ οι φοιτητές περνούν ανάμεσά τους. Μπορεί κανείς να δει φοιτητές να κάνουν ελιγμούς για να αποφύγουν ημιλιπόθυμους χρήστες υπό την επήρεια ναρκωτικών». Αυτό είναι απόσπασμα από άρθρο της εφημερίδας Deutsche Welle που πρόσφατα μπήκε στα ελληνικά πανεπιστήμια και κατέγραψε όσα διαπίστωσαν οι ρεπόρτερ της.

Σ’ αυτό το άρθρο, μεταξύ άλλων διαβάσαμε ότι «συμμορίες και διακινητές ναρκωτικών ενεργούν ατιμώρητοι μέσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια». Το άρθρο αυτό έχει επενδυθεί με φωτογραφίες με σύριγγες μέσα στην ΑΣΟΕΕ!

Αυτές οι εικόνες και οι καταστάσεις, που αποτελούν καθημερινά βιώματα φοιτητών και καθηγητών καθώς και όσα εξοργιστικά συνέβησαν με τους αναρχικούς που διέλυσαν το Πολυτεχνείο και πυρπόλησαν ανενόχλητοι το κέντρο των Αθηνών έχοντας ως αφορμή τον «εορτασμό» της 17ης Νοεμβρίου μας υποχρεώνουν να συμπεράνουμε ότι η κυβέρνηση πλέον εξευτελίζει τη χώρα και διεθνώς καθώς η πραγματικότητα αυτή συντηρείται με την απόλυτη ανοχή της .Έχει μια ιδεοληπτικά τελείως στρεβλή αντίληψη για το πώς αντιλαμβανόμαστε τα ζητήματα της τήρησης του νόμου, της τάξης και της διαχείρισης του δημόσιου χώρου.

 

Γι’ αυτό ακριβώς η Νέα Δημοκρατία προτείνει την κατάργηση της έννοιας του πανεπιστημιακού ασύλου έτσι όπως εφαρμόζεται από αυτή την Κυβέρνηση, δηλαδή ως άσυλο ανομίας. Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι ένα εργαλείο διακίνησης ιδεών και μόνο και ως τέτοιο πρέπει να περιφρουρηθεί.

Το ζήτημα της αποκατάστασης της ασφάλειας στους χώρους εντός και γύρω από τα πανεπιστήμια, είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κόμματος έχει δηλώσει ότι «είναι ένα ζήτημα το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα, γρήγορα, και αποτελεσματικά από την επόμενη ημέρα. Και είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να υποχωρήσω».

Σ’ έναν κόσμο όπου ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και η θέληση των νέων να διακριθούν στα πεδία της γνώσης και της κατάρτισης είναι μεγάλη, δεν μπορούμε να επιτρέπουμε να χάνονται πολύτιμα χρόνια από τη δική μας νεολαία.

Ο τραμπουκισμός, το «άσυλο» που μετατρέπεται σε ακαταδίωκτο του εγκλήματος, οι καταστροφές της περιουσίας του λαού και η κυριαρχία των πάσης φύσεως μαφιών και άλλων εξωπανεπιστημιακών «στοιχείων» εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων είναι φαινόμενα που θα εκλείψουν άμεσα με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

*Η Ζωή Ράπτη είναι Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας- Κόμματος στη Νέα Δημοκρατία

Σήψη στην καρδιά της γνώσης