Σθεναρή απάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία…

Της Ζωής Ράπτη

Υφυπουργού Υγείας
Βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών


Τον μήνα που πέρασε, ο Πρωθυπουργός έδωσε σθεναρή και σαφή απάντηση στην Τουρκία, που συνεχίζει την επιθετική ρητορική της εναντίον της πατρίδας μας.

Με την ομιλία του στην 77η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, έθεσε ως «κόκκινη γραμμή» την αμφισβήτηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας και διεμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν δέχεται bullying.

Επανέλαβε σαφώς την αδιαπραγμάτευτη προσήλωσή  της Ελλάδας στο διεθνές δίκαιο, ενώ ανέδειξε τον πολυσήμαντο ρόλο της χώρας στην περιοχή ως πυλώνα σταθερότητας.

Στο μεταναστευτικό, γίναμε μάρτυρες μιας σειράς από fake news με την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο.

Από την αρχή η θέση της Ελλάδας ήταν ότι οι 38 μετανάστες βρίσκονταν εντός τουρκικού εδάφους και δεν υπήρχε κανένα αγνοούμενο ή νεκρό παιδί.

Την ελληνική θέση ότι η νησίδα βρίσκεται πράγματι εντός του εδάφους της Τουρκίας και ότι είχε «παραπλανηθεί», επιβεβαίωσε και η ΜΚΟ HumanRights360, που εκπροσωπεί την ομάδα των 38 αιτούντων άσυλο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Άλλη μια προσπάθεια της Τουρκίας να  εργαλειοποιήσει τους μετανάστες έπεσε στο κενό.

Δυστυχώς, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε συγνώμη για τις κατηγορίες που εκτόξευσαν οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να προστατεύει τα σύνορά της, με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ελλάδα μας είναι που έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα και θα συνεχίσει να το κάνει.