Η στήριξη της ελληνικής οικογένειας είναι απόλυτη προτεραιότητα μας

Συνέντευξη στην Πέλλη Ζωγοπούλου

 

Η τάχα υπερήφανη επαναδιαπραγμάτευση από το τραγικό για τη χώρα δίδυμο Βαρουφάκη – Τσίπρα κόστισε από 100 έως 200 δισ ευρώ
Είμαι εργαζόμενη, μητέρα και πολιτικά δραστήρια Ελληνίδα, που πιστεύει στην Ελλάδα και στους Έλληνες

Η κ. Ζωή Ράπτη είναι υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών. Οι πολίτες την γνωρίζουν από την επιτυχημένη σταδιοδρομία της ως μαχόμενη δικηγόρος, από την θητεία της στην τοπική αυτοδιοίκηση στον δήμο Ψυχικού και από τις πρωτοβουλίες της ως επικεφαλής της Γραμματείας Σχέσεων Κοινωνίας- Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Το ευχάριστο με αυτή τη νέα, δυναμική και όμορφη γυναίκα είναι ότι ξεφεύγει από την πεπατημένη του ξύλινου λόγου και των νεφελωδών επιχειρημάτων. Είναι σαφής, μιλάει ευθέως και χρησιμοποιεί αποδείξιμα στοιχεία για να τεκμηριώσει το σκεπτικό της. Ξέρει τι θέλει, γνωρίζει πώς αυτό μπορεί να γίνει εφικτό και επιχειρεί άμεσα να το πράξει. Ό,τι ακριβώς λείπει συχνά από την κεντρική πολιτική σκηνή, φαίνεται να το διαθέτει η κ. Ράπτη.

Η συνέντευξη μαζί της ήταν μια ακόμα αναμφίβολα ξεχωριστή εμπειρία!

Μια ερώτηση που μπορεί να σας φανεί παράξενη αλλά πρέπει να υποβληθεί: Γιατί συμμετέχετε στις εθνικές εκλογές;

Επειδή το επιθυμώ και επειδή μπορώ να το κάνω. Κάποια στιγμή οι πολίτες πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Δεν είναι δυνατόν να επιδιδόμεθα διαρκώς σε άγονη κριτική για πράγματα τα οποία δεν μας αρέσουν, δεν συμφωνούμε, θα είχαμε άλλες λύσεις κατά νου και θα προσπαθούσαμε να τα φτιάξουμε και να τα προωθήσουμε με διαφορετικό τρόπο από αυτόν τον οποίον μετέρχονται οι εκάστοτε κυβερνώντες.

Κάνουμε διαρκώς κριτική, μιλάμε αδιάκοπα για σχέδια και έξυπνες κινήσεις και στο τέλος αφήνουμε μία ομήγυρη, που είναι οπαδός της ήσσονος προσπάθειας, να οδηγεί την Ελλάδα από ήττα σε ήττα και τελικά στον γκρεμό!

Ας είμαστε ειλικρινείς. Αυτό έχει συμβεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και τους κατά καιρούς «προσκολλημένους» στην κυβερνητική πλειοψηφία. Οι οπαδοί της ήσσονος προσπάθειας, δεδηλωμένοι εχθροί της αριστείας και με πολιτική ατζέντα και πρωτοβουλίες εναντίον της αριστείας, κυριάρχησαν στην ημεδαπή πολιτική σκηνή με αφορμή την κρίση χρέους, την οποία εκμεταλλεύτηκαν χυδαία. Τα αποτελέσματα τα γνωρίζετε καλύτερα από εμένα διότι καλείστε όπως και εγώ να πληρώσετε τον λογαριασμό.

Τελικά, ποιος είναι αυτός ο λογαριασμός;

Ευτυχώς σε αυτή τη συζήτηση δεν χωρούν γενικότητες. Η πραγματικότητα δεν είναι κάτι σχετικό∙ είναι απόλυτο και ο πιο απλός τρόπος για τους πολίτες να την «μετρήσουν» είναι οι δικές τους εμπειρίες, το δικό τους εισόδημα, το δικό τους επίπεδο διαβίωσης. Την απάντηση για το αν τα έχει καταφέρει η όχι ο ΣΥΡΙΖΑ στην αποστολή του την έδωσαν οι Έλληνες στις πολλαπλές κάλπες του Μαΐου.

Ευτυχώς, στην πολιτική υπάρχουν και… αριθμοί με τους οποίους μπορεί να μετρηθεί η επιτυχία ή αποτυχία ενός προγράμματος που εφαρμόζει κόμμα το οποίο ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία λέγοντας γενικότητες και προξένησε πολύ συγκεκριμένη ζημιά. Πρέπει να σας θυμίσω τις εκτιμήσεις ειδικών για το πόσο κόστισε η τάχα υπερήφανη επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και των μνημονίων από το αξιοθρήνητο δίδυμο του κυρίου Βαρουφάκη με τον κύριο Τσίπρα. Σύμφωνα με τον κ. Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), με τον ΣΥΡΙΖΑ η χώρα μας έχασε έξι μονάδες του ΑΕΠ. Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερο από 100 δις ευρώ.

Διπλάσιο υπολογίζει το ποσό της οικονομικής καταστροφής που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ στην πατρίδα, ο τέως επικεφαλής του EuroWorking Group κ. Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική εφημερίδα «De Volkskrant», και στην οποία είχε μιλήσει για 200 δισ. ευρώ.

Αυτό τελικά είναι το βασικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ; Η διαχείριση των οικονομικών;

Όχι, σαφώς όχι. Είναι η εμμονική προσήλωση σε αποτυχημένες ιδεοληψίες και η άρνηση της αποδοχής της πραγματικότητας. Έχω σημειώσει κατ’ επανάληψιν στην αρθρογραφία μου και σε ομιλίες μου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως δομημένη πολιτική οντότητα, πάσχει συνολικά από αυτό. Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό μετά την πρώτη εκλογική ψυχρολουσία του Μαΐου, αναφέρθηκε στη δημιουργία «ενός αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου που πολέμησε την κυβέρνηση» και στο τέλος απηύθυνε το ρητορικό ερώτημα στους ψηφοφόρους «αν είχαν συνειδητοποιήσει πως αυτό το μέτωπο οδηγεί τη Ν.Δ. σε πρώτο κόμμα» και «αν έχουν συνειδητοποιήσει πως τα αποτελέσματα οδήγησαν εκεί που οδήγησαν, και αν αυτό ήθελαν…». Με λίγα λόγια, ένας υπουργός, που εκ θέσεως και εκ πείρας οφείλει να αφουγκράζεται τον λαό μας, αντί να ζητήσει συγγνώμη για λάθη και παραλείψεις που έβλαψαν το κοινωνικό σώμα, κουνά το δάχτυλο στους εκλογείς και -ούτε λίγο ούτε πολύ- τους κατηγορεί για νηπιώδη συμπεριφορά, τους μέμφεται ότι δεν αντελήφθησαν πού «οδήγησαν τα πράγματα» οι επιλογές τους!

Ακόμα μια επίδειξη αυτοαναφορικότητας της εξουσίας και προσβλητικής προς τους Ελληνες συμπεριφοράς σημειώθηκε από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο για τις εθνικές εκλογές ότι «θα είναι μια μάχη δύο κόσμων, που δεν σταματά. Η μάχη των λίγων, της ελίτ, των εχόντων οικονομική και κοινωνική εξουσία, με τη δημοκρατία, τη συντριπτική πλειοψηφία του 99%, με τη δική του πολυχρωμία και σύνθεση, τους κανονικούς ανθρώπους».

Η οφθαλμοφανής λαϊκή πλειοψηφία των Ελλήνων, που αποδοκίμασε τον ΣΥΡΙΖΑ και ενέκρινε τις λύσεις που προτείνει η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά ζητήματα, είναι για τον κ. Βίτσα… λίγοι και μη κανονικοί άνθρωποι! Η άρνηση παραδοχής της αλήθειας έχει φτάσει σε επίπεδα ύβρεως. Για να μην αναφερθώ στις φοβερές εθνικές αβαρίες που υπέστη η πατρίδα μας με την συμφωνία των Πρεσπών και την ανεκδιήγητη συμπεριφορά και τις δηλώσεις του διδύμου Κοτζιά – Τσίπρα.

H ΝΔ, έχει τώρα μια σχετικά εύκολη πολιτική αποστολή να εκτελέσει: καταγγέλλει την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, τι αντιπροτείνει;

Το πρώτο και βασικότερο όλων: η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι στηρίζει και ενισχύει τη μεσαία τάξη, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε διακηρυγμένο στόχο! Είναι πολλές και καταγεγραμμένες οι δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης για την «ταξική» πολιτική που άσκησαν και την σκόπιμη επιβάρυνση της μεσαίας τάξης με φόρους και τέλη που δεν μπορούσε να σηκώσει.

Πάντως, για να γίνω συγκεκριμένη θα επαναλάβω μερικές από τις βασικές διακηρύξεις του προγράμματός μας: Μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους τους Έλληνες κατά 30% τα πρώτα δύο χρόνια. Δραστική µείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων στο 9% για εισοδήµατα µέχρι 10.000€, από 22% που ισχύει σήµερα. Όσοι χρωστούν µέχρι 3.000 ευρώ είτε στις εφορίες, είτε στα ασφαλιστικά ταµεία (δηλαδή τα 4/5 των οφειλετών) θα µπορούν να ρυθµίσουν την οφειλή τους σε 120 δόσεις – η δε ελάχιστη καταβολή θα είναι 20 ευρώ το µήνα. Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές θα εντοπιστούν και δεν θα µπουν σε καµμία ευνοϊκή ρύθµιση.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η χώρα;

Αναμφίβολα το δημογραφικό. Η στήριξη της ελληνικής οικογένειας είναι απόλυτη προτεραιότητα του κόμματος αφού το δημογραφικό είναι η νο1 απειλή για την Ελλάδα. Μαζί με όλες τις υπόλοιπες νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει σχεδιάσει το κόμμα μας, η ΝΔ έχει πάρει την απόφαση να θεσμοθετήσει χίλια (1.000) ευρώ πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε παιδί. Κι αυτά για αρχή…

Επίσης, πρέπει να σημειώσω ότι στην πατρίδα μας η ανεργία των γυναικών είναι εξαιρετικά μεγάλη. Μόνο το 46% των γυναικών έχει εργασία. Έτσι… κατόρθωσε η κυβέρνηση να έχουμε το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης σε ολόκληρη την Ε.Ε.!

Με το πρόγραμμα της ΝΔ οι εργαζόμενες μητέρες θα επιλέγουν το χρόνο κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας. Η έναρξη της άδειας θα γίνεται από 6 έως 2 εβδομάδες πριν την πιθανή ημερομηνία τοκετού και το τυχόν υπόλοιπο θα μεταφέρεται μαζί με την άδεια λοχείας. Επίσης, κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού.

Συν τοις άλλοις έχουμε επεξεργαστεί σχέδιο να επεκταθεί το ωράριο των παιδικών σταθμών για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων, να εφαρμοστεί σταδιακά η διετής υποχρεωτική προσχολική αγωγή και να ενισχυθεί ουσιαστικά η λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, με πρόγραμμα δραστηριοτήτων και μελέτης.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας με την υποψήφιότητά σας με τη ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών;

Να αποδείξω ότι θέλουμε και μπορούμε να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα για την πατρίδα και τον λαό. Εγώ δεν επιδιώκω τίποτε άλλο παρά να λειτουργήσω ενωτικά για την κοινωνία και να βοηθήσω τους ανθρώπους στις περιοχές που υπάγονται στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών να σταθούν ξανά στα πόδια τους έπειτα από την μαύρη τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό, πιστεύω θα με βοηθήσει και η εμπειρία μου από τη μαχόμενη δικηγορία και η θητεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στην Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος της ΝΔ ως επικεφαλής της. Δεν είναι πολιτικός αποκομμένος από τη ζώσα πραγματικότητα. Είμαι εργαζόμενη, μητέρα και πολιτικά δραστήρια Ελληνίδα, που πιστεύει στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω από τις φιλόξενες σελίδες σας: Μπορούμε καλύτερα, αξίζουμε καλύτερα, θα τα καταφέρουμε με επικεφαλής τον πρόεδρό μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη!