Η υποψήφια βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθήνας με την ΝΔ μιλώντας στο protothema.gr υπογραμμίζει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας αφήνουν πίσω τους πρωτογενές πλεόνασμα σε καταστροφές, εθνικές ταπεινώσεις και ψέματα»
Την ανάγκη να ψηφιστούν κόμματα και πρόσωπα που έχουν εφαρμόσιμες λύσεις για τα προβλήματα της χώρας επισημαίνει η κυρία Ζωή Ράπτη εξηγώντας ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παράξουν θετικό έργο για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η υποψήφια βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθήνας με την ΝΔ μιλώντας στο protothema.gr υπογραμμίζει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας αφήνουν πίσω τους πρωτογενές πλεόνασμα σε καταστροφές, εθνικές ταπεινώσεις και ψέματα» ενώ προσθέτει πως στις άμεσες προτεραιότητες της ΝΔ είναι η κατάργηση του «ασύλου ανομίας» στα πανεπιστήμια και η «κατάργηση των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που εισήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες απολύονται υπο όρους από τη φυλακή πολυισοβίτες τρομοκράτες».

1) Αυτή τη φορά η εκλογική αναμέτρηση διεξάγεται σε σχετικά ήπιο κλίμα. Που το αποδίδετε; Σε ηττοπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ ή σε καθησυχασμό της ΝΔ επειδή έχετε σίγουρη την πρωτιά;

Την παροιμία την γνωρίζουμε όλοι: «Για το τανγκό χρειάζονται δυο». Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας ελλείψει σοβαρού και φιλολαϊκού νομοθετικού και κυβερνητικού έργου έχουν επανειλημμένα προσπαθήσει να μεταθέσουν το επίκεντρο της συζήτησης στις προσωπικού χαρακτήρα «βεντέτες», στις αντεγκλήσεις, στις εμπρηστικές δηλώσεις, σε εμφυλιοπολεμικά «τερέν». Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησαν και το 2015 αλλά σήμερα υπάρχει μια τεράστια διαφορά, που καθιστά αυτά τα τεχνάσματα άκυρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας δοκιμάστηκαν, απέτυχαν οικτρά, ζημίωσαν την χώρα (μόνο το πρώτο εξάμηνο η οικονομική ζημιά υπολογίζεται από Ευρωπαίους αξιωματούχους σε 100 ή ακόμα και 200 δισ ευρώ) και διαψεύσθηκαν στα περισσότερα από όσα έλεγαν και υπόσχονταν. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας αφήνουν πίσω τους πρωτογενές πλεόνασμα σε καταστροφές, εθνικές ταπεινώσεις και ψέματα.

Η Νέα Δημοκρατία δεν μπήκε σε αυτόν τον παράταιρο χορό της όξυνσης του πολιτικού κλίματος. Μας ενδιαφέρει να κάνουμε θετικό έργο για την Ελλάδα και όχι να διχάσουμε τον λαό.

2)Είναι δύσκολη η επικοινωνία με το ευρύ κοινό των ψηφοφόρων στον Βόρειο Τομέα;

Η δυσκολία έγκειται μόνο στην ένταση της προσπάθειας που χρειάζεται για να καλύψεις σε ικανοποιητικό βαθμό την γεωγραφική περιοχή και να φωτίσεις πτυχές της πολιτικής σου, που αφορούν τους πολίτες κάθε δήμου που αποτελεί κομμάτι του Βόρειου Τομέα της Β΄ Αθηνών.

Η ίδια η επικοινωνία δεν είναι δύσκολη. Αντιθέτως, θα μπορούσα να πω ότι είναι ευκολότερη διότι τώρα οι εκλογείς ενδιαφέρονται να ακούσουν τι ουσιαστικό έχει να πει κάθε υποψήφιος για τη χώρα και την κοινωνία. Η αλήθεια είναι ότι η διάσπαση της Β΄ Αθηνών μας έφερε ακόμα πιο κοντά τους πολίτες με τους πολιτικούς και αυτό είναι θετικό. Οι πολίτες πλέον δεν αρκούνται σε συνθήματα, θέλουν να επικοινωνούν άμεσα με τους πολιτικούς τους, να τους γνωρίζουν προσωπικά, – και η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει κόμμα ουσίας, δίπλα στα προβλήματα των πολιτών, κόμμα εφαρμοσμένης πολιτικής και όχι προεκλογικών πυροτεχνημάτων.

3)Συμμετείχατε και στις εκλογές του 2015, βλέπετε διαφορά στο πολιτικό κλίμα;

Ναι. Η διαφορά είναι εμφανής. Η στάση των πολιτών απέναντι του ΣΥΡΙΖΑ δεν κυμαίνεται πλέον ανάμεσα στην προσδοκία, την ελπίδα, τον ενθουσιασμό και τον σεβασμό αλλά βρίσκεται στο νοητό διάστημα που γεφυρώνει την χλεύη με την απόρριψη. Κατά την γνώμη μου, επειδή η επικοινωνία μου με τον κόσμο δεν είναι σποραδική και ευκαιριακή αλλά συνεχής και τακτική – λόγω και της αυτοδιοικητικής μου διαδρομής επι 16 συναπτά έτη- το «γυαλί» της λαϊκής αποδοχής του κ. Τσίπρα ράγισε με την εθνικά επιζήμια και απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών. Ψήφισε κάτι άρον-άρον, δίχως να ρωτήσει κανέναν και στη συνέχεια επιτέθηκε με ύβρεις και ειρωνείες στα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαφώνησαν.

4)Πιστεύετε ότι την πλειοψηφία θα σας την δώσουν όσοι πιστεύουν στο πρόγραμμα της ΝΔ ή όσοι απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν κουράζομαι να επαναλαμβάνω ότι το κόμμα μας και ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιμένουν στην αξία της θετικής ψήφου, όχι της αρνητικής. Είναι δημοκρατικό δικαίωμα να ψηφίζουμε απορριπτικά, εναντίον των αποτυχόντων, αλλά φρονώ ότι είναι πιο ελπιδοφόρο και ενθαρρυντικό να ψηφίζουμε κόμμα και πρόσωπα που θεωρούμε ότι έχουν λύσεις και προτάσεις εφαρμόσιμες και λειτουργικές για την πατρίδα μας.

5)Που μπαίνει ο πήχης της επιτυχίας της ΝΔ

Ο πήχης της επιτυχίας θα τεθεί από τους καθ’ ύλην αρμόδιους: από τους Έλληνες πολίτες. Εμείς θέλουμε να επικρατήσουμε στην εκλογική αναμέτρηση με αυξημένη πλειοψηφία τόση ώστε να μας επιτρέπει τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης. Στα χέρια των ψηφοφόρων είναι η επιλογή και η ευθύνη.

6)Γιατί επιμένετε στην αυτοδυναμία όταν σχεδόν όλη η Ευρώπη κυβερνάται από συνεργατικά κόμματα;

Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν ούτε τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής πολιτικής σκηνής ούτε πέρασαν τη φρικτή περιπέτεια που περάσαμε εμείς ούτε συνορεύουν με χώρες, όπως η Τουρκία, που δεν έχουν πάψει να διεκδικούν ανοιχτά εδάφη, θαλάσσιες περιοχές και δικαιώματα εκμετάλλευσης πλουτοπαραγωγικών πηγών, τα οποία μας ανήκουν.

Επίσης, η επιδίωξή μας να σχηματίσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν θέλουμε, επ’ ουδενί, να ξαναβάλουμε στο κυβερνητικό «κάδρο» τον ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική δύναμη που προτιμά να νομοθετεί υπέρ των σκληρών ποινικών και των τρομοκρατών παρά υπέρ των φιλήσυχων και νομοταγών πολιτών.

7)Ποιο είναι κατά την γνώμη σας το πρώτο μέτρο που πρέπει να λάβει η επόμενη κυβέρνηση;

Τα πρώτα νομοθετήματα είναι αρμοδιότητα της επόμενης κυβέρνησης. Όμως, πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να καταργήσει άμεσα το άσυλο της ανομίας στα Πανεπιστήμια, όπου σήμερα κυκλοφορούν ελεύθερα λογής εξωπανεπιστημιακών και παραβατικών στοιχείων, που ενεργούν εγκληματικές πράξεις και καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία. Επίσης, στα πρώτα νομοθετήματα θα περιλαμβάνεται και η κατάργηση των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που εισήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες απολύονται υπο όρους από τη φυλακή πολυισοβίτες τρομοκράτες.

8)Αν μπορούσατε να διαλέξετε σε ποιον τομέα κυβερνητικής ευθύνης θα θέλατε να δραστηριοποιηθείτε μετεκλογικά;

Κι αυτό θα είναι μια αρμοδιότητα του πρωθυπουργού, ο οποίος –πιστέψτε με- είναι μεθοδικότατος και εξαιρετικός γνώστης της ανθρωπογεωγραφίας της Νέας Δημοκρατίας. Γνωρίζει τα στελέχη του κόμματος, όπως γνωρίζει και εμένα και έχει σίγουρα σκεφτεί πώς θέλει να στελεχώσει τις θέσεις κυβερνητικής ευθύνης. Εγώ βρίσκομαι εδώ, παρούσα στην εκλογική μάχη, διεκδικώ ψήφο για τη Νέα Δημοκρατία και σταυρό προτίμησης στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών. Προσπαθώ για το καλύτερο με αισιοδοξία, αγάπη για την Ελλάδα και τους Έλληνες και πίστη στο Θεό.