Συνέδριο ΝΔ – Ζωή Ράπτη*: Ανάπτυξη και Κοινωνική Αλληλεγγύη οι δύο όψεις της Ελλάδας που οραματιζόμαστε

Προχωράμε ολοταχώς προς το 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας την 16η και 17η Δεκεμβρίου, μετά την πραγματοποίηση εξι από τα επτά προγραμματισμένα προσυνέδρια, σε ισάριθμες πόλεις της Ελλάδας. Στα, Προσυνέδρια, επιστέγασμα τον οποίων θα είναι η τελευταία συνεδριακή διαδικασία κάναμε κάτι διαφορετικό, από τα μέχρι σήμερα ειωθότα: Ξεφύγαμε από τα συνηθισμένα κλισέ των κομματικών εκδηλώσεων και αρθρώσαμε έναν βαθιά πολιτικό λόγο: καλέσαμε εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, ανθρώπους της αγοράς, της υγείας, ελεύθερους επαγγελματίες , καθηγητές, εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και εθελοντικών οργανώσεων καθώς και δημοσίους λειτουργούς, στους οποίους ζητήσαμε να μας μιλήσουν για τα δικά τους βιώματα για να ενσωματώσουμε τις απόψεις τους , ως ειδικών, στον προγραμματικό μας λόγο.

Και τούτο χωρίς αγκυλώσεις κομματικής προέλευσης.

Ζητήσαμε από την κοινωνία των πολιτών, τη συμμετοχή της, με τη συμπλήρωση ισάριθμων -με τα προσυνέδρια- ερωτηματολογίων, ανοίγοντας τον δημόσιο διάλογο. Δώσαμε με αυτόν τον τρόπο βήμα σε όλους τους πολίτες της Χώρας, είτε είναι μέλη μας, είτε όχι, να συμμετάσχουν στην διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, παρέχοντας τη γνώμη τους στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τους εργαζομένους και τους ανέργους , τους νέους και την εκπαίδευση, εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη, τις επιχειρήσεις και την επανεκκίνηση της οικονομίας, τους αγρότες και την ανάπτυξη στην περιφέρεια, την καθημερινότητα και την ασφάλεια των Ελληνων. Η πρότασή μας είχε μεγάλη ανταπόκριση καθώς οι συμπολίτες μας, συμμετείχαν με πάνω από 100.000 απαντήσεις, δίνοντας τη γνώμη τους σε πραγματικά ερωτήματα και πραγματικά διλήμματα της πολιτικής.

 Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος στη Νέα Δημοκρατία

http://www.parapolitika.gr/article/sinedrio-nd-zoi-rapti-anaptixi-ke-kinoniki-allilengii-dio-opsis-tis-elladas-pou-oramatizomaste