Η «Βόρεια Μακεδονία» σύντομα σκέτη «Μακεδονία»

Η κυβέρνηση κουρελού κοστίζει πολύ ακριβά στην πατρίδα μας. Ο Σύριζα και οι ουραγοί του, έχοντας γαντζωθεί απελπισμένα στην εξουσία και τα προνόμιά της εξαπλώνουν με ταχύτατους ρυθμούς τη νόσο της ακαταλληλότητας, των ιδεοληψιών και των ιδιοτελών σκοπιμοτήτων τους σε όλους τους τομείς του δημοσίου βίου.

Από τα κόκκινα δάνεια και την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι την Παιδεία, την αναθεώρηση του Συντάγματος, τη Δημόσια Τάξη και τα εθνικά θέματα, οι Έλληνες καταγράφουν μόνο ζημίες ενώ πληρώνουν αδρά μια ομάδα μαθητευόμενων μάγων, που υπόσχονταν λύσεις.

 Το ζήτημα που θα βρίσκει τις επόμενες δεκαετίες διαρκώς μπροστά της η Ελλάδα είναι η συμφωνία των Πρεσπών όπου οι κ. κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς έδωσαν τα πάντα για να λάβουν μόνο προβλήματα και ζημίες για την πατρίδα.

 Ο πρωθυπουργός, για λόγους που δεν έχει εξηγήσει στον ελληνικό λαό, ήταν αποφασισμένος να δώσει «λύση» στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, έδωσε «λύση» που ωφέλησε τα Σκόπια και ζημίωσε την Ελλάδα. Σαν να είχε αναλάβει μια «υποχρέωση» που έπρεπε πάση θυσία να τηρήσει, ανεξαρτήτως κόστους που θα κατέβαλε στο ακέραιο ο λαός και η πατρίδα. Κι απ’ όλη τούτη την διπλωματική κακοτεχνία και την άτακτη εθνική υποχώρηση, το μόνο απτό που έλαβε η δική μας πλευρά για να παραιτηθεί από το δικαίωμα του βέτο στην εισδοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ήταν η λέξη «Βόρεια» δίπλα σ’ εκείνην της Μακεδονίας! Αλλά, ακόμα κι αυτό, είναι μια πρόσκαιρη κατασκευή. Μπορεί να αλλάξει πλέον, μονομερώς, πολύ εύκολα. Όπως τόνισε, άλλωστε, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Μακεδονία ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία, θα δημιουργήσει προβλήματα στις ετικέτες και στις γεωγραφικές ενδείξεις των επώνυμων προϊόντων και σε λίγο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το Βόρεια και θα παραμείνει μόνο το Μακεδονία».

 Ο τρόπος που έγινε η συρραφή της κυβέρνησης κουρελού και οι παιδαριώδεις προφάσεις που χρησιμοποίησαν διάφοροι μέχρι πρότινος πολέμιοι της πολιτικής του Σύριζα στο Μακεδονικό δείχνουν σε όλους πόσο πολύ έχουν επικρατήσει τα συναλλακτικά ήθη (αντί των πολιτικών, που θα έπρεπε να κυριαρχούν) στην κυβερνητική παράταξη.

 Όμως, η χώρα μας δεν μπορεί να μένει «αγκιστρωμένη» πάνω στις καταστάσεις που εξυπηρετούν τους φορείς της συλλογικής υστέρησης. Τα προβλήματα δεν βρίσκονται κάπου μακριά στο μέλλον, αλλά έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στον ορίζοντα. Είναι γνωστό σε όλους πλέον το ρεπορτάζ του BBC που έκανε λόγο για την ανύπαρκτη «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα. Επίσης έχουν δημοσιοποιηθεί οι οδηγίες προς τους δημοσιογράφους της χώρας από το υπ. Εξωτερικών των Σκοπίων για την εποχή μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου αναφέρεται: «Το όνομα μας είναι Βόρεια Μακεδονία, η επικράτειά μας είναι Μακεδονική». Τέλος, δεν πρέπει να παραλειφθεί και η ρητή αναφορά του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς ότι «υπάρχουν ζητήματα στην εμπορική χρήση του ονόματος ‘Μακεδονία’…».

Ενός κακού μύρια έπονται για την χώρα…

*Η Ζωή Ράπτη είναι υποψήφια βουλευτής στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

https://www.dailypost.gr/me-apopsi/h_boreia_makedonia_syntoma_sketh_makedonia/?fbclid=IwAR0v53t3b1tzB81VRuc7fpdwh-DJBrhLCtsZFDbvdgI-lHZ-n6x0eEJusug