Η σύναψη και κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών κόντρα στη βούληση της πλειοψηφίας του λαού και η περιφρονητική άποψη που διατύπωσε ο κ. Τσίπρας για όσους διαδήλωσαν εναντίον της –και μάλιστα ενώπιον ξένων ηγετών- δείχνουν ότι η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς τους πολίτες και λειτουργεί σε βάρος τους και κόντρα στα συμφέροντα του έθνους και του κράτους. Τα κίνητρα γι’ αυτή την ακατανόητη συμπεριφορά δεν μπορούν να ερμηνευθούν εύκολα, αν βασιστούμε στα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία. Όμως, είναι αντιληπτές σε όλους οι σοβαρές συνέπειες των πράξεων και των παραλείψεων της κυβέρνησης. Η πεισματική προώθηση προσωπικών πολιτικών και η αναπόφευκτη λαϊκή δυσφορία για αυτές αποτελούν μια ικανοποιητική ερμηνεία για την πρόδηλη απομόνωση της κυβέρνησης.

Οι πολλοί δεν είναι ούτε αφελείς ούτε μπορούν να δώσουν κι άλλη περίοδο «χάριτος» στους μαθητευόμενους μάγους της κυβέρνησης. Το μόνο που μπορούν να προσφέρουν στον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του είναι ακόμα εντονότερη πίεση – και σε πολλές περιπτώσεις αποδοκιμασία. Η αναντιστοιχία της λαϊκής βούλησης με την κυβερνητική πολιτική είναι και ποσοτική και ποιοτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ουραγοί του δεν απηχούν μόνο τις επιδιώξεις και τη θέληση μιας κοινωνικής μειοψηφίας που υστερεί απλά σε αριθμούς σε σχέση με την συντριπτική πλειονότητα του λαού. Το μόρφωμα που έχει εγκατασταθεί στην εξουσία και προσπαθεί πάση θυσία να γαντζωθεί σε αυτήν απέχει και πνευματικά, ηθικά και αισθητικά από τους Έλληνες πολίτες.

Όσα διαβάζουμε, ακούμε και παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις εναγώνιες προσπάθειες του κ. Τσίπρα να κρατήσει ενωμένα τα ρετάλια της κυβερνητικής κουρελούς είναι πρωτοφανή και διαρκώς επιδεινούμενα. Οι «μεταγραφές» του κ. πρωθυπουργού, η συμπεριφορά τους, οι διαρκείς, ξεδιάντροπες αυτοδιαψεύσεις τους, οι παραιτήσεις που διαρκώς αναβάλλονται για να μετατραπούν σε αλλαγή «στρατοπέδου», η ασχήμια που εκπέμπουν με τους διαξιφισμούς, τις ύβρεις, τις απειλές και τους υπαινιγμούς που εκτοξεύουν προς πάσα κατεύθυνση μόνο αηδία και οργή προκαλούν στους σκεπτόμενους πολίτες.

Ειλικρινά, δεν υπάρχει τίποτε καλό που θα μπορούσε να απομονώσει κάποιος από την εικόνα της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Έχουμε να κάνουμε με μια σπάνια περίπτωση όπου το κακό το διαδέχεται μόνο το χειρότερο και την αστοχία των επιλογών την ξεπερνά στην πρόκληση αλγεινών εντυπώσεων μόνο ο φρικτός κυνισμός της παράταξης που κόμπαζε για το… ηθικό πλεονέκτημά της.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η κατάσταση δεν μπορεί να τραβήξει άλλο. Είναι επιβλαβής για την πατρίδα και αφόρητη για τον λαό. Πρέπει η Ελλάδα να αποκτήσει επιτέλους μια κανονική κυβέρνηση, απαρτιζόμενη από έμπειρα και σοβαρά στελέχη που θα νοιάζονται για το σύνολο και θα προσφέρουν στην κοινή γνώμη ως πρότυπο το προσωπικό τους παράδειγμα.

Η επιστροφή στην κανονικότητα και η απόδραση από το βούρκο προϋποθέτουν κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι επιτακτική η ανάγκη, η Χώρα να γυρίσει σελίδα!

*Η Ζωή Ράπτη είναι υποψήφια βουλευτής στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/zitoumeno-epistrofi-stin-kanonikotita